Tax People

Marktkennis

Tussen de diverse advieskantoren, en dus ook de fiscale werkzaamheden, bestaan verschillen. Zo werken veel fiscalisten als belastingadviseur bij een multidisciplinaire dienstverlener, zoals een big-4 kantoor of een vergelijkbaar (kleiner) kantoor. Daarnaast zijn fiscalisten werkzaam als belastingadviseur of advocaat-belastingkundige op de fiscale sectie van een advocatenkantoor. Hierdoor kan de aard van de werkzaamheden of de mate van specialisatie van de fiscalist sterk verschillen. Juist onze kennis van deze verschillende accenten en ook de verschillende culturen binnen deze kantoren maakt dat wij grote toegevoegde waarde kunnen leveren bij het selectieproces van de juiste kandidaat. Binnen de fiscale afdeling van een onderneming zijn fiscalisten vaak specialistisch werkzaam. Bijvoorbeeld op het terrein van de vennootschapsbelasting, omzetbelasting, douane- en invoerrechten of loonbelasting.

Naast relevante kennis en ervaring met het belastingmiddel zijn de persoonlijke eigenschappen van de kandidaat een zeer belangrijk criterium om juist bij de cultuur van de (vaak internationale) onderneming te passen. De procedure van Tax People is gericht op een optimale vergelijking van de hele relevante doelgroep en leidt tot selectie van de best passende kandidaat.

Onze adviseurs hebben ruime ervaring met de search en selectie van fiscalisten voor advieskantoren en het bedrijfsleven. Wij staan u gedurende het gehele selectieproces bij; vanaf de eerste search- en wervingsactiviteiten totdat overeenstemming is bereikt met de best passende kandidaat. Enkele voorbeelden van ondernemingen die wij de afgelopen jaren hebben geadviseerd bij de search en selectie of executive search van (interim-)fiscalisten zijn; PwC Tax, Deloitte Tax, Bird&Bird, Samsung, APG, Staples, Accenture, PGGM, Optiver, AVG Technologies, MN en Allseas.

Legal People bemiddelt vaste posities voor ervaren advocaten, bedrijfsjuristen en (kandidaat-)notarissen en vervult tevens strategische juridische posities op interim-basis. Voor meer informatie ga naar: www.legalpeople.nl

Compliance People is een label van Legal People en bemiddelt vaste posities voor ervaren compliance specialisten en vervult tevens strategische compliance posities op interim-basis. Voor meer informatie ga naar: www.compliance-people.nl